2013. július 10., szerda

Ropogós süti sárgabarackos & diós



Hozzávalók:

200 g fehérliszt
80 g teljes kiőrlésű liszt
225 g vaj
140 g cukor
1 tojás sárgája
1 csipet só
1 vanília kikapart belseje (vagy 1 zacskó vaníliás cukor)
1 narancs lereszelt héja
55 g apró kockákra vágott, aszalt sárgabarack
100 g dió, apróra törve

A puha vajat keverd el a cukorral és a tojás sárgájával, add hozzá a liszteket és a sót, majd keverd össze.
Szórd hozzá a narancshéjat és a sárgabarackot, majd alaposan dolgozd össze az egészet.



A puha, zsíros tésztából óvatosan formálj hengert, majd forgasd meg a tört dióban, hogy körbe mindenhol beleragadjon. Csavard szilikonlapba, vagy sütőpapírba és tedd a hűtőbe egy órára, vagy a fagyasztóba fél órára. 
Ha letelt az idő, kapcsold a sütőt 180°C-ra, majd tedd egy vágódeszkára a tésztát és éles késsel vágd fel kb 5 mm vastag szeletekre, majd helyezd vissza a szilikonlapra / sütőpapírra egy tepsin.
Dobd a forró sütőbe kb 10-12 percre, vagy amíg enyhén aranybarna nem lesz a süti.
Miután kivetted a sütőből, hagyd a tepsiben 5-10 percet és csak azután nyúlj alá óvatosan egy lapos-széles eszközzel és helyezd szárító rácsra, ahol hagyd teljesen kihűlni

A szilikon lap nagy segítség a henger megformálásakor, de ha így is túl puhának tartod a tésztát, akkor tedd a fagyasztóba 10 percre, hogy kissé keményebb, ezáltal pedig könnyebben formálható legyen.
Ha megfelelően van lehűtve (a rácson), akkor hetekig eláll egy zárt üveg-, vagy fém edényben és ami a legfontosabb, ropogós marad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése