2013. július 1., hétfő

Citromos-levendulás keksz




Hozzávalók:

30 dkg liszt
20 dkg vaj
3 tojássárgája
12 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
2-3 teáskanál citromlé
kb 2 teáskanál szárított levendulavirág
2-3 csipet só





Elkészítése:
A hozzávalókat gyors mozdulatokkal (a kéz melege nem igazán tesz jót a vajas tésztáknak) összegyúrjuk, vagy robotgéppel összegyúratjuk.
A tésztát fóliába csomagolva 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, amíg megdermed.
Ezután kinyújtjuk nem túl vékonyra, és tetszés szerinti fomrákkal kiszaggatjuk.
Tepsire tesszük, és 200 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve még puhák a kekszek, de ha tovább sütjük, akkor kiszáradnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése