2013. június 28., péntek

Cseresznyés keksz


Hozzávalók:


30 dkg magozott cseresznye (friss vagy fagyasztott)
20 dkg teljes kiörlésű liszt
5 dkg fehér liszt
5 dkg apró szemű zabpehely
1 tojás
12 dkg nádcukor
5 dkg kókuszzsír (vagy vaj)
1 teáskanál szódabikarbóna
vaníliaaroma
csipet só
Elkészítése:

A cseresznyét kiolvadás után levestől összeturmixoljuk. Érdemes botmixerrel, mert így maradnak benne pici cseresznyedarabok is. Hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a vaníliát és a kissé felolvasztott kókuszsírt. 
Alaposan kikavarjuk.


Egy másik edényben összekavarjuk a liszteket, a zabpelyhet, a szódabikarbónát és a sót, majd a két masszát összevegyítjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire egy-egy evőkanál tésztát teszünk, vizes kanállal kerek formájúra lapítjuk, és 200 fokos sütőben 12 perc alatt megsütjük.
Semmiképp ne süssük tovább, mert a kekszek kiszáradnak. Még másnap is puhák.
Szerintem ugyanígy elkészíthető meggyel is, vagy más bogyós gyümölccsel.
Nagyon finom és tápláló nassolnivaló.


Forrás: gergelyne.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése