2013. június 24., hétfő

Mogyoróvajas-kakaóbabos keksz

Hozzávalók 36-40 kisebb kekszhez: 

110 g vaj, 
75 g nádcukor, 
75 g kristálycukor, 
1 közepes tojás, 
2 teáskanál vaníliakivonat, 
100 g mogyoróvaj, 
1/2 teáskanál szódabikarbóna 2 teáskanál forró vízben elkeverve, 
150 g finomliszt, 
20 g pirított-tört kakaóbab.


Elsőként bekapcsolom a sütőt (190 °C) - amíg bemelegszik, éppen elkészülök.
A mixer táljába mérem a puha vajat és a cukrokat, majd alacsony fokozaton, a gép habverőivel dolgoztatni kezdem. Amikor már kellemesen kihabosodik, beleütöm a tojást és hagyom tovább dolgozni a gépet. Közben mehet bele a vaníliakivonat, majd a mogyoróvaj, ezután a forró vízbe kevert szóda, legvégül a liszt és a kakaóbab.


Két kis teáskanállal kisebb diónyi gombócokat rakosgatok a sütőpapírral bélelt tepsikbe (2-3 ujjnyi távolságot nem árt tartani, mert terülnek) és egymás után, kb. 8-10 perc alatt, kisütöm a sütiket (érdemes hagyni, hogy szép színt kapjanak, akkor ropogósabbak lesznek). Rácson hagyom kihűlni.


Forrás: www.egycsipet.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése