Hozzávalók 36-40 kisebb kekszhez:
110 g vaj,
75 g nádcukor,
75 g kristálycukor,
1 közepes tojás,
2 teáskanál vaníliakivonat,
100 g mogyoróvaj,
1/2 teáskanál szódabikarbóna 2 teáskanál forró vízben elkeverve,
150 g finomliszt,
20 g pirított-tört kakaóbab.
Elsőként bekapcsolom a sütőt (190 °C) - amíg bemelegszik, éppen elkészülök.
A mixer táljába mérem a puha vajat és a cukrokat, majd alacsony fokozaton, a gép habverőivel dolgoztatni kezdem. Amikor már kellemesen kihabosodik, beleütöm a tojást és hagyom tovább dolgozni a gépet. Közben mehet bele a vaníliakivonat, majd a mogyoróvaj, ezután a forró vízbe kevert szóda, legvégül a liszt és a kakaóbab.
Két kis teáskanállal kisebb diónyi gombócokat rakosgatok a sütőpapírral bélelt tepsikbe (2-3 ujjnyi távolságot nem árt tartani, mert terülnek) és egymás után, kb. 8-10 perc alatt, kisütöm a sütiket (érdemes hagyni, hogy szép színt kapjanak, akkor ropogósabbak lesznek). Rácson hagyom kihűlni.
Forrás: www.egycsipet.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése