2013. június 10., hétfő

Levendulás-csokis keksz mentás krémmel

Hozzávalók:

270 g finomliszt
30 g holland kakaópor
1 tk. sütőpor
200 g hideg vaj
80 g porcukor
2 ek. levendulaszirup
1 tk. szárított levendula
csipet só
1 tojás
1 tojás sárgája

A lisztet, a kakaóport, a sütőport, a cukrot, a sót és a felkockázott hideg vajat bekészítem a késes robotgépbe, morzsásra dolgoztatom. Hozzáadom a levendula szirupot, a virágot, a tojást és a tojás sárgáját. ismét elindítom a gépet, míg egy gombóccá összeszedi.Kiszedem a tésztát a gépből és hengert formázok belőle. Hűtőbe teszem legalább 1-2 órára.


Addig elkészítem a krémet.

Hozzávalók:

100 g fehércsokoládé
50 ml tejszín
100 g mascarpone
mentaszirup (vagy friss mentaág)

Tetejére:

5 dkg csokoládé
2 ek. olaj

A friss mentaággal intenzívebb íz érhető el. A felmelegített tejszínbe kell beáztatni, rövid ideig állni hagyni, majd leszűrni. A tejszínt és a csokoládét vízgőz fölött felolvasztom, langyosra hűtöm. Kis adagokban keverem hozzá a mascarponét, végül ha nincs friss menta, mentasziruppal ízesítem. Hűtőbe teszem.

A tésztából kb. 3 mm vastag szeleteket vágok és 180 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt megsütöm. Rácsra teszem hűlni.
Amikor alaposan lehűl az összes kisült keksz megtöltöm a krémmel. A csokoládét az olajjal a mikró legalacsonyabb fokozatán összeolvasztom és a kekszek tetejére kenem. Pár órára hűtőbe teszem.


Forrás: www.limarapeksege.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése