2013. június 27., csütörtök

Eperlekváros keksz



Hozzávalók 18-24 darabhoz: 

100 g zabpehelyliszt, 
150 g fehér tönköly liszt, 
½ mk só, 
25 g nádcukor
1 tojás, 
125 g vaj, 
4 ek jeges víz, 
rebarbarás eperlekvár





A liszteket keverjük ki a sóval és a cukorral.
Ehhez gyúrjuk az egész tojást, a kis darabokra vágott vajat, és a vizet.
Gyúrjuk homogén gombóccá, majd 40 percet pihentessük a hűtőben.
Ezt követően nyújtsuk kb. fél centi magas lappá a tésztát enyhén lisztezett felületen.
A fenti tésztamennyiséget osszuk két részre.
Mindegyiket egyenként nyújtsuk kb. 5 mm vastag téglalap alakúvá, és a tésztát 9 vagy 12 darabra vágjuk (téglalap) attól függően, mekkora kekszeket szeretnénk.
Egy fakanál végével, és a bal kezünk mutatóujjának segítségével (már, ha jobb kezes vagy) nyomjunk a tésztalapoknak peremet. Minél magasabb a perem, annál több lekvárt tudunk a kekszekbe tölteni.


A töltést már a sütőpapírral bélelt sütőlapon tegyük meg.
200 fokos sütőben 13-15 percet süssük.

Forrás: www.ritakonyhaja.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése