2013. június 20., csütörtök

Csokis-meggyes keksz




Hozzávalók

Tésztához
100 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor (csapott)
75 g barnacukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
50 g Rama
1 darab tojás (közepes méretű)
50 g étcsokoládé apróra törve
150 g meggy


Előkészítés

A meggyet megmossuk, kimagozzuk, és apróra vágjuk. A tepsit (30 x 40 cm) kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.



Elkészítés
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A csokoládé és a meggy kivételével a többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig keverjük. Majd a meggyet és a csokoládét is hozzáforgatjuk. A tésztából egy evőkanál segítségével diónyi halmokat helyezünk egymástól kellő távolságra a tepsibe. A tetejét kicsit megnyomjuk. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 11 perc

A megsült süteményeket sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Forrás: www.sutnijo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése