2013. június 5., szerda

Kókuszos, barackos zabpelyhes keksz

Hozzávalók kb. 35 darabhoz:

25 dkg zabpehely (ha van, az apróbb szemű)
10 dkg (barna)cukor
8 dkg liszt
5 ek kókuszreszelék
17 dkg vaj
10 dkg puha aszalt sárgabarack
1 mk. őrölt fahéj
1 ek. vaníliakivonat
1 mk. sütőpor
1 tojás
kb. 2 ek. tej


A zabpelyhet száraz serpenyőben, néhány perc alatt kevergetve megpirítjuk. Ha a zabpehely apró szemű, nem szükséges tovább aprítani, ha nagy méretű, késes betétű robotgépben pörgessük meg pár pillanat alatt, de ne daráljuk le teljesen!


A sárgabarackot pici darabokra vágjuk - előtte akár nyugodtan beáztathatjuk pálinkába például!

A cukrot keverjük ki a puha vajjal, majd gyúrjuk össze valamennyi hozzávalóval, hogy jól formázható masszát kapjunk. Nekem elég volt a 2 ek tej, de ez a tojás nagyságától is függ, kinek mennyi szükséges!

A masszából diónyi gombócokat formálunk, sütőpapírral borított tepsire ültetjük őket viszonylagos távolságra. Egy kanalat mártsunk vízbe, s a kanál vizes hátával simítsuk kekszekké/korongokká a golyókat.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és süssük a kekszeket aranybarnára. Akkor jó, ha a teteje is színes, akkor lesz igazán ropogós.

Kihűlés után fémdobozban tároljuk.


Forrás: thechefviki.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése