2013. június 12., szerda

Ropogós mogyorós

Hozzávalók: 150 g liszt, 125 g puha vaj, 100 g durvára aprított mogyoró, 50 g zabpehely, 5 ek méz, 1 tojás, pici só


1. A sütőt 170 fokra melegítem elő.

2. Először a vajat kézi habverővel simára keverem a mézzel, aztán hozzáadom a tojást és sorban a minden hozzávalót.

3. Két folpack között kinyújtom és felkockázom (végre használtam a derelyevágómat :) Sütőpapírral bélelt tepsibe sorjáztam. Legközelebb lehet, hogy maradok a leggyorsabb módszernél és vizes kézzel gombócokat formázok, majd ellapítom.


4. Kb 15 percig sütöm, amíg szép arany színű lesz. A tepsiben hagyom kihűlni, utána dobozban 2-3 hétig is eltartható.


Forrás: mezesoliva.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése