2013. június 18., kedd

Mogyoróvajas-banános, csokidarabkás keksz

Hozzávalók kb. 15-20 db: 

¼ csésze mogyoróvaj (bio cukormentes, Müller üzletekben kapható)

1 césze tört banán (kb. 3 db)

½ csésze xilit

1 teáskanál melasz

2 evőkanál agávé nektár v. méz

1 ½ csésze + 3 evőkanál teljes kiőrlésű rozslizst (Biopont - dm üzletekben, bioboltokban és Spar szupermarketekben kapható)

1 teáskanál sütőpor

Csipet só
Fél tábla Ritter Sport Diet sötét 50%-os csokoládé (Müller üzletekben kapható)



A banánokat villával pürésítsd össze és mérd le, hogy valóban 1 csésze legyen. Ebben a receptben fontos, hogy pontosan mérjük.

Add hozzá a mogyoróvajat, a xilitet, a melaszt és az agávé szirupot. Elektromos habverővel keverd őket egyenletesre.

Egy másik tálban mérd ki a lisztet, add hozzá a sütőport és a sót, majd ezt a keveréket két lépésben keverd bele a banános masszába. Ezt már lapos fakanállal dolgozd össze. Végül add hozzá a felaprózott csokoládé darabkákat is.


Ezután formázd meg a kis tallér alakokat. Legjobb, ha egy fagyis kanállal méred ki a sütőpapírral kibélelt tepsire a gömböket, majd a kezeddel picit lenyomkodod őket, hogy laposabbak legyenek. Ha nincs fagylaltos kanalad, akkor egy kanál és a kezed segítségével próbálkozz. Ragadni fog, de nem kell tökéletes formákra törekedni, sütés közben nagyon szépen egybe fognak rendeződni.
180 fokon kb. 15 percig süsd őket. Nem kell túlsütni, mert akkor könnyen kiszáradhatnak. Forrón még nagyon puha kekszeket fogsz kapni, de ezek hűlés közben keményebekké válnak majd.
Isteni édesség egy kávé kíséretében bármikor!


Forrás: eddmagad.blog.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése