2013. június 19., szerda

Meggyes zabpehely keksz


Hozzávalók 4 főre

15 dkg vaj
1 tojás
6-10 dkg cukor (ki mennyire szeretné édesre)
csipet só
vanília
15 dkg zabpehely (lehet nagyszemű és darált is)
10 dkg teljeskiőrlésű búzaliszt (de lehet rozsliszt is)
1 ek méz
1 tk szódabikarbóna
2 marék cigánymeggy
kevés tej

elkészítés

A tojást a cukorral, sóval, mézzel és a vajjal habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a vaníliát, majd a zabpelyhet.
A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, majd fokozatosan a krémhez adjuk. Kevés tejjel lazíthatunk rajta.
Hozzáadjuk a magozott meggyet.
Kanálnyi darabokat a tenyerünkben keksz formára lapítunk, majd sütőpapíron, előmelegített sütőben megsütjük.
(Cukor nélkül is elkészítettem, diétás verzióként, több mézet felhasználva.)

sütési hőfok: 170°C

Forrás: www.nosalty.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése