21 dkg liszt - a fele nálam zabliszt, de sima fehér liszttel is jó lesz
1/2 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál só
16,5 dkg vaj
16,5 dkg reszelt parmezán
5 dkg reszelt cheddar sajt
1 tojás
A vajat felkockázzuk, robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a sót és a sajtokat. Amikor már viszonylag homogén, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd morzsásra dolgoztatjuk. A tésztát kézzel összegyúrjuk, hogy a morzsa összeálljon, majd három felé vesszük, hurkát formázunk belőle - kb. 10 forintos átmérőjűt -, a hurkákat pedig fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük legalább egy órára.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a hurkákat fél cm-es szeletekre vágjuk és elrendezzük egy sütőpapírral bélelt tepsin. Hagyjunk egy kis helyet, mert a tészta egy kicsit nőni fog.
A meleg sütőben addig sütjük, amíg kap egy kis színt, ehhez olyan 10-15 percre van szükség.
Forrás: www.mandykertje.hu
A meleg sütőben addig sütjük, amíg kap egy kis színt, ehhez olyan 10-15 percre van szükség.
Forrás: www.mandykertje.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése