2013. június 7., péntek

Vaníliás zabpehely keksz

Hozzávalók:

 20 dkg puha vaj
 10 dkg porcukor
 1 vaníliás cukor (kivonat hiányában)
 20 dkg liszt (legközelebb tk tönkölyből is elkészül)
 1/2 tk sütőpor
 10 dkg zabpehely (mindig van otthon)
 kristálycukor, hogy még jobban ropogjon

Elkészítés

A puha vajat a cukorral krémesre keverem. Olcsón, nem jó minőségű margarint nem ajánlok erre a szerepre. Mehet hozzá a vanília (cukor), liszt, sütőpor, zabpehely, s az egész összegyúrva, sűrű, vajas krémmé. Hosszú rudat gyúrtam belőle (a podravka szakács kézjele az átmérő arányszáma), s betekertem folpackba, irány a mélyhűtő fél órára. Sütő elő melegítve, természetesen a legkisebb fokozatra állítva (180 C).

Forrás: beastie-bistro.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése