2013. június 6., csütörtök

Paprikakrémes, zabpehely keksz

Hozzávalók 35-40 kekszhez: 
1 bögre apró zabpehely, 
1 bögre teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 
½ bögre fehér tönköly liszt, 
½ bögre kalciton (zabkorpa és szezámpehely keveréke), 
1 tk szódabikarbóna, 
1 mk só, 
¾ ek barna cukor, 
1 tojás, 
½ bögre hidegen sajtolt étolaj (vagy kókuszzsír), 
1 púpos ek erős paprikakrém (Erős Pista), 
rizstej

A száraz elemeket egy keverőtálba összekeverjük.

Az olajt, a tojást, és a paprika krémet szintén összekeverjük, majd hozzáöntjük a száraz elemekhez.
Kézzel összedolgozzuk, ha szükséges rizstejjel (vagy sima tejjel, aludttejjel) lazítjuk a masszát.
Egy ragacsos, de formázható tésztát kapunk.
Osszuk két részre, majd mindegyiket tekerjük bele hengerszerűen folpackba.
Tegyük 3-4 órára őket fagyasztóba.
Sütés előtt vágjuk vékony szeletekre, majd tegyük a korongokat sütőlapra.
A korongokat a hüvelykujjaink segítségével kissé lapogassuk ki vékonyabbra.
200 fokra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt süssük őket arany barnára.
Nagyon finom, ropogós, enyhén csípős lesz.

Sörkorcsolyaként ajánlom, vagy csak úgy magában édesség helyett.

Forrás: www.ritakonyhaja.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése