2013. június 4., kedd

Epres vajas keksz

Hozzávalók 
(1 bögre=2 dl):

10 dkg apróra vágott eper (akár dupla mennyiséget is tehetünk bele, nem rontja el)
1 tk citromlé
1 tk szárított menta
1/2 bögre + egy ek nádcukor a szóráshoz
2 bögre liszt
2 tk sütőpor
1/2 tk tengeri só
6 tk hideg vaj, felkockázva (kb. 12 dkg)
2/3 bögre tejszín


Az apróra vágott eperhez keverem a citromlevet, két ek nádcukrot és egy tk szárított mentát. A lisztet elkeverem a sütőporral, a maradék cukorral és a felkockázott vajjal, majd ujjbeggyel gyors mozdulatokkal összemorzsolom, de késes betétű aprítóval is csinálhatom. Hozzáadom a tejszínt, jól elekvereme, majd beleforgatom az epret.
Sütőpapírral vagy szilikonlappal bélelt tepsire evőkanálnyi halmokat adagolok, tetejét megszórom a félretett nádcukorral és 170°-ra előmelegített sütőben (légkeverés) 20 perc alatt aranybarnára sütöm.

Rusztikus kinézetű, békebeli hangulatot idéző, igazi teázáshoz, piknikezéshez való süti lesz belőle, mely a legjobb frissen, kihűlőben. Nem morzsálódik, egy hétig tartható el.


Forrás: kisanyo.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése