2013. június 13., csütörtök

Vajas parmezános kekszek zöld borssal


Hozzávalók:

20 dkg finomliszt
15 dkg vaj
3 dkg parmezán, finomra reszelve
1 tojás
2 ek porcukor (3 dkg)
1 tk só
1 ek zöld bors

A zöld borsot mozsárban porrá őröljük. A felkockázott hideg vajat gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Folpack fóliából letépünk egy nagyobb darabot, majd a tésztát nagyjából henger alakúra formázva a közepére tesszük. A tésztából egy szabályos, 4-5 cm átmérőjű hengert formázunk a fólián (ha úgy könnyebben megy, előtte is betekerhetjük a fóliába), majd betekerjük a fóliába, és hideg helyen fél-egy órán át pihentetjük.


Éles (vagy recés pengéjű) késsel nagyjából fél centi vastag karikákat vágunk a tésztahengerből, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180 C fokon 12-14 perc alatt aranyszínűre sütjük.

A tepsiben hűtjük ki.

Forrás: flat-cat.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése