2013. július 4., csütörtök

Mandulás-málnás keksz

Hozzávalók 10 darabhoz:

10 dkg szeletelt mandula
15 dkg őrölt mandula
0.5 kiskanál mandulakivonat
3 db tojásfehérje
22 dkg cukor
1 evőkanál Rama
0.5 kiskanál őrölt fahéj
6 dkg porcukor
30 dkg málnadzsem (mag nélküli)

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A szeletelt mandula kétharmadát vékony rétegben egy tepsi közepére rendezzük.


Az őrölt mandulát összekeverjük a mandulakivonattal és az enyhén felvert tojásfehérjével, majd elektromos keverő segítségével összedolgozzuk a cukorral, a Ramával és a fahéjjal.

A masszát egy zárható műanyag zacskóba töltjük, majd a zacskó egyik sarkát levágva evőkanálnyi adagokat nyomunk belőle a szeletelt mandulára. A tetejét megszórjuk a maradék mandulával. (A mandula ne takarja be teljesen a tésztát, annak lágynak és ragacsosnak kell maradnia!)

A sütiket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rendezzük (5 cm helyet hagyva közöttük), és aranybarnára sütjük őket (12 perc után egyszer megfordítjuk). A sütőből kivéve 5 percig hűlni hagyjuk, majd megszórjuk a porcukorral.

A kekszek felét megkenjük a dzsemmel, majd az üresen maradt kekszekkel lezárjuk őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése