2013. szeptember 10., kedd

Bécsi vaníliás apró keksz

Hozzávalók: 

13 dkg puha vaj, 
5 dkg porcukor, 
1 teáskanál vanília eszencia, 
14 dkg sima liszt, 
1-1 csipet só és sütőpor. 

Ebből a mennyiségből egy levesestálnyi apró keksz lesz.

A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vanília eszenciával, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót és a sütőport. Alaposan kikeverjük a masszát. Nyomózsákba töltjük a keksz alapot és sütőpapírral bélelt tepsibe, csillagcsővel, apró kekszeket nyomunk. Persze lehet karikát, rudat, S alakot formázni, kinek mi az elképzelése... Előmelegített sütőben, 180-200 C-on, kb. 12 perc alatt világosra kisütjük őket. Rémes, hogy milyen finom... Nem lehet abbahagyni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése