2013. szeptember 23., hétfő

Rozmaringos, olívabogyós és rizses cookie

Hozzávalók 4 főre:
125 g puha Rama
130 g liszt
150 g puffasztott rizs
80 g kimagozott fekete olajbogyó , apróra vágva
1 tk só
2 tojássárgája
½ tk szódabikarbóna
40 g apróra vágott friss rozmaring (vagy 1-2 ek szárított)
fekete bors

díszítéshez
karikára vágott olívabogyó
friss rozmaringlevélkék

Melegítsük elő a sütőt 180 ºC-ra.
Morzsoljuk össze a hideg Rama-t a száraz alapanyagokkal, majd gyúrjuk tésztává a tojássárgájával, az olívabogyóval és a puffasztott rizzsel.
Gyúrjunk belőle kicsi golyókat, tegyük tapadásmentes vagy kikent sütőlapra vagy sütőpapírra, lapítsunk belőlük korongokat, majd dekoráljuk.
Süssük 15-17 percig, vagy amíg enyhén barna nem lesz.
Hagyjuk a lapon 1-2 percig (hogy tovább sülhessen), majd tegyük őket fémrácsra, amíg teljesen ki nem hűlnek.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses


Forrás: www.nosalty.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése