200 g köles liszt,
fél csipet só,
60 g bio kukoricakeményítő,
1 csapott mk szódabikarbóna,
1 csapott mk vaníliaőrlemény,
80 g méz,
1 db egész S-es tojás,
1 db S-es tojássárgája,
40 g kókuszzsír,
100 g étcsokoládé
A köles lisztet összekeverjük a keményítővel, sóval, vaníliával, és a szódabikarbónával.
A lisztre tesszük az olvasztott kókuszzsírt, az egész tojást, a tojássárgát, és a mézet.
Az egészet alaposan összegyúrjuk, összedolgozzuk, majd fóliába tekerjük, és 20 percet pihentetjük a hűtőben.
A köles lisztet összekeverjük a keményítővel, sóval, vaníliával, és a szódabikarbónával.
A lisztre tesszük az olvasztott kókuszzsírt, az egész tojást, a tojássárgát, és a mézet.
Az egészet alaposan összegyúrjuk, összedolgozzuk, majd fóliába tekerjük, és 20 percet pihentetjük a hűtőben.
Nem többet, mert a kókuszzsír gyorsan keményre köt.
Majd egy sütőpapíron vagy szilikonos lapon kb. 8 mm vastagra nyújtjuk, és 5 cm átmérőjű szaggatóval kivágjuk a karikákat. Én egy nyomófej (habnyomó) segítségével vágtam ki a karikák közepét.
A korongokat ezután egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Biztonságosabb, ha egy széles pengéjű késsel nyúlunk a tészta alá, nehogy széttörjön.
170 fokos, előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 8-9 percig sütjük.
Ha teljesen kihűltek, olvasztott csokoládéba nyomjuk a korongok alját, majd egy sütőpapírra téve megdermesztjük.
Majd egy sütőpapíron vagy szilikonos lapon kb. 8 mm vastagra nyújtjuk, és 5 cm átmérőjű szaggatóval kivágjuk a karikákat. Én egy nyomófej (habnyomó) segítségével vágtam ki a karikák közepét.
A korongokat ezután egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Biztonságosabb, ha egy széles pengéjű késsel nyúlunk a tészta alá, nehogy széttörjön.
170 fokos, előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 8-9 percig sütjük.
Ha teljesen kihűltek, olvasztott csokoládéba nyomjuk a korongok alját, majd egy sütőpapírra téve megdermesztjük.
Forrás: www.ritakonyhaja.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése