2013. szeptember 11., szerda

Gluténmentes vaníliás karika


Hozzávalók 16 darab karikához: 


200 g köles liszt, 
fél csipet só, 
60 g bio kukoricakeményítő, 
1 csapott mk szódabikarbóna, 
1 csapott mk vaníliaőrlemény, 
80 g méz, 
1 db egész S-es tojás, 
1 db S-es tojássárgája, 
40 g kókuszzsír, 
100 g étcsokoládé


A köles lisztet összekeverjük a keményítővel, sóval, vaníliával, és a szódabikarbónával.
A lisztre tesszük az olvasztott kókuszzsírt, az egész tojást, a tojássárgát, és a mézet.
Az egészet alaposan összegyúrjuk, összedolgozzuk, majd fóliába tekerjük, és 20 percet pihentetjük a hűtőben.



Nem többet, mert a kókuszzsír gyorsan keményre köt.
Majd egy sütőpapíron vagy szilikonos lapon kb. 8 mm vastagra nyújtjuk, és 5 cm átmérőjű szaggatóval kivágjuk a karikákat. Én egy nyomófej (habnyomó) segítségével vágtam ki a karikák közepét.

A korongokat ezután egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Biztonságosabb, ha egy széles pengéjű késsel nyúlunk a tészta alá, nehogy széttörjön.
170 fokos, előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 8-9 percig sütjük.
Ha teljesen kihűltek, olvasztott csokoládéba nyomjuk a korongok alját, majd egy sütőpapírra téve megdermesztjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése