2013. szeptember 12., csütörtök

Rita-féle ropogós reform kenyér



Hozzávalók 12 darabhoz. 

270 g teljes kiőrlésű búzaliszt, 
30 g szezámpehely, 
40 g lenmagpehely, 
1 tk só, 
50 g extra szűz olívaolaj, 
140 g víz

A lisztet, a sót, a pelyheket összekeverjük.
A keverőtálat tegyük egy konyhai mérlegre (ami grammokban is mér), és mérjük bele az olajat és a vizet is.
Gyúrjuk tésztává. Egy tömör tésztát kapunk, amit két részre osztunk.
A sütőt melegítsük elő 165-170 fokra légkeveréses fokozaton.
A tésztadarabokat egyenként kinyújtjuk 3 mm vastagságú téglalappá, majd mindegyiket 6 egyforma darabra vágjuk. De legalább is próbáljuk meg egyformára vágni.


Tegyünk egyszerre 6 lapot egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Kb. 20 percig sütjük, vagy addig amíg jó ropogós nem lesz.


Forrás: www.ritakonyhaja.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése