2013. szeptember 6., péntek

Birskörte sajtos keksz


Hozzávalók: 

kb. 35 darabhoz 10 dkg vaj, 
10 dkg kristálycukor, 
1 csomag vaníliás cukor, 
1 kávéskanál őrölt fahéj, 
1 tojás, 
10 dkg őrölt mogyoró, 
10 dkg liszt, 
1,5 teáskanál sütőpor, 
8-10 dkg durvára vágott dió, 
6-8 dkg durvára vágott étcsokoládé, 
kb. 20 dkg kisebb kockákra vágott birskörte sajt.
3-4 evőkanál kristálycukor a tészta hengergetéséhez.



Elkészítés: A lisztet elkeverjük a sütőporral és a többi hozzávalóval összegyúrjuk, lefedve 1 órára hűtőbe tesszük. A lehűlt tésztából két darab kb. 5-6 cm átmérőjű hengert formálunk és kristálycukorba hengergetjük, majd ismét hűtőbe tesszük a tésztát kb. 30 percre. Ezt követően a hengerekből kb. 1 cm-es szeleteket vágunk, az így kapott korongokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 13-15 perc alatt készre sütjük.


Forrás: izeskalandok.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése