Hozzávalók:
kb. 35 darabhoz 10 dkg vaj,
10 dkg kristálycukor,
1 csomag vaníliás cukor,
1 kávéskanál őrölt fahéj,
1 tojás,
10 dkg őrölt mogyoró,
10 dkg liszt,
1,5 teáskanál sütőpor,
8-10 dkg durvára vágott dió,
6-8 dkg durvára vágott étcsokoládé,
kb. 20 dkg kisebb kockákra vágott birskörte sajt.
3-4 evőkanál kristálycukor a tészta hengergetéséhez.
Elkészítés: A lisztet elkeverjük a sütőporral és a többi hozzávalóval összegyúrjuk, lefedve 1 órára hűtőbe tesszük. A lehűlt tésztából két darab kb. 5-6 cm átmérőjű hengert formálunk és kristálycukorba hengergetjük, majd ismét hűtőbe tesszük a tésztát kb. 30 percre. Ezt követően a hengerekből kb. 1 cm-es szeleteket vágunk, az így kapott korongokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 13-15 perc alatt készre sütjük.
Forrás: izeskalandok.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése