2013. szeptember 25., szerda

Keksz rózsával és kardamommal


Hozzávalók

- 5 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg olvasztott vaj
- 2 db. kis tojás fehérje
- 1 csipet só
- 1 marék szárított rózsaszirom darabokra törve
- őrölt kardamom



Elkészítés
Simára keverjük a lisztet, cukrot, vajat, tojásfehérjét – felverés nélkül – és sót, majd amikor kész, akkor egy sütőlapra sütőpapírt helyezünk. A sütőt előmelegítjük 160 fokra, s a sütőpapíron kör alakban szétkenünk 1 tk-nyi masszát. Ha kész, mindegyik tetejét megszórjuk rózsaszirommal és egy csipet őrölt kardamommal, s kb. 10-12 perc alatt megsütjük. Légmentesen záródó dobozban hosszú ideig eláll.

Forrás: rozmaringescsokolade.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése