2013. szeptember 3., kedd

Perec


Hozzávalók 40 darabhoz: 

250 g félbarna liszt, 
15 g reszelt parmezán vagy grana panado, 
1 tk só, 
130 ml meleg víz, 
15 g friss élesztő, 
1 mk cukor, 
3 ek extra szűz olívaolaj, 
a kenéshez víz, 
és 1-1 ek szemes mák és szezámmag



A lisztet keverjük össze a sóval, és a reszelt parmezánnal.
Az élesztőt futtassuk fel a cukros meleg vízben.
Majd dolgozzuk össze a hozzávalókat, legalább 5-6 percig dagasszuk, végül letakarva, meleg helyen kelesszük a duplájára.
Ha megkelt, vágjuk négy részre, és finoman nyomjuk ki belőle a levegőt, de ne gyúrjuk át.
Mindegyik tésztadarabot vágjuk 10 egyforma darabra. Ha ragadna a tészta, vékonyan lisztezzük alá.

A tésztadarabokat sodorjuk 20-23 cm-es vékony rudakká, és a sütőpapírral bélelt tepsin formázzuk perec alakúra (gáztepsin 2 adagban kisüthető ez a mennyiség).
Kenjük át őket vékonyan vízzel, és szórjuk meg kedvünkre mákkal és szezámmaggal.
220 fokos előmelegített sütőben 8-9 perc alatt süssük ki a pereceket.

Forrás: www.ritakonyhaja.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése