250 g félbarna liszt,
15 g reszelt parmezán vagy grana panado,
1 tk só,
130 ml meleg víz,
15 g friss élesztő,
1 mk cukor,
3 ek extra szűz olívaolaj,
a kenéshez víz,
és 1-1 ek szemes mák és szezámmag
A lisztet keverjük össze a sóval, és a reszelt parmezánnal.
Az élesztőt futtassuk fel a cukros meleg vízben.
Majd dolgozzuk össze a hozzávalókat, legalább 5-6 percig dagasszuk, végül letakarva, meleg helyen kelesszük a duplájára.
Ha megkelt, vágjuk négy részre, és finoman nyomjuk ki belőle a levegőt, de ne gyúrjuk át.
Mindegyik tésztadarabot vágjuk 10 egyforma darabra. Ha ragadna a tészta, vékonyan lisztezzük alá.
A tésztadarabokat sodorjuk 20-23 cm-es vékony rudakká, és a sütőpapírral bélelt tepsin formázzuk perec alakúra (gáztepsin 2 adagban kisüthető ez a mennyiség).
Kenjük át őket vékonyan vízzel, és szórjuk meg kedvünkre mákkal és szezámmaggal.
220 fokos előmelegített sütőben 8-9 perc alatt süssük ki a pereceket.
Forrás: www.ritakonyhaja.hu
A lisztet keverjük össze a sóval, és a reszelt parmezánnal.
Az élesztőt futtassuk fel a cukros meleg vízben.
Majd dolgozzuk össze a hozzávalókat, legalább 5-6 percig dagasszuk, végül letakarva, meleg helyen kelesszük a duplájára.
Ha megkelt, vágjuk négy részre, és finoman nyomjuk ki belőle a levegőt, de ne gyúrjuk át.
Mindegyik tésztadarabot vágjuk 10 egyforma darabra. Ha ragadna a tészta, vékonyan lisztezzük alá.
A tésztadarabokat sodorjuk 20-23 cm-es vékony rudakká, és a sütőpapírral bélelt tepsin formázzuk perec alakúra (gáztepsin 2 adagban kisüthető ez a mennyiség).
Kenjük át őket vékonyan vízzel, és szórjuk meg kedvünkre mákkal és szezámmaggal.
220 fokos előmelegített sütőben 8-9 perc alatt süssük ki a pereceket.
Forrás: www.ritakonyhaja.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése