Hozzávalók 14 rúdhoz:
265 g főtt, előkészített csicseriborsó (100 g szárazanyag tartalom mellett),
2-3 ek víz,
só,
citrombors,
50 g szezámpehely,
olívaolaj
Az átmosott, főtt csicseriborsót pár evőkanál vízzel pépesre turmixoljuk.
Sóval, citromborssal ízesítjük, és belekeverjük a szezámpelyhet.
Egy órát hagyjuk pihenni, majd ujjnyi rudakat sodrunk a masszából.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, vékonyan átkenjük a tetejüket olívaolajjal.
180 fokos előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 25 percet sütjük.
Ez a rúd eléggé száraz. Valamilyen mártogatót kíván, vagy saláta mellé kenyér helyett is adható.
Forrás: www.ritakonyhaja.hu
Az átmosott, főtt csicseriborsót pár evőkanál vízzel pépesre turmixoljuk.
Sóval, citromborssal ízesítjük, és belekeverjük a szezámpelyhet.
Egy órát hagyjuk pihenni, majd ujjnyi rudakat sodrunk a masszából.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, vékonyan átkenjük a tetejüket olívaolajjal.
180 fokos előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 25 percet sütjük.
Ez a rúd eléggé száraz. Valamilyen mártogatót kíván, vagy saláta mellé kenyér helyett is adható.
Forrás: www.ritakonyhaja.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése