2013. szeptember 16., hétfő

Csicseriborsós rúd

Hozzávalók 14 rúdhoz: 

265 g főtt, előkészített csicseriborsó (100 g szárazanyag tartalom mellett), 
2-3 ek víz, 
só, 
citrombors, 
50 g szezámpehely, 
olívaolaj

Az átmosott, főtt csicseriborsót pár evőkanál vízzel pépesre turmixoljuk.
Sóval, citromborssal ízesítjük, és belekeverjük a szezámpelyhet.
Egy órát hagyjuk pihenni, majd ujjnyi rudakat sodrunk a masszából.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, vékonyan átkenjük a tetejüket olívaolajjal.
180 fokos előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 25 percet sütjük.
Ez a rúd eléggé száraz. Valamilyen mártogatót kíván, vagy saláta mellé kenyér helyett is adható.


Forrás: www.ritakonyhaja.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése