2013. szeptember 5., csütörtök

Csokis mogyorós angolos keksz



Hozzávalók: 

20 dkg vaj, vagy margarin (én vegyesen használtam), 
18 dkg kristály cukor, 
1 csomag vaníliás cukor, 
1 tojás, 
10 dkg durvára darált mogyoró (én mogyorót és mandulát használtam vegyesen), 
20 dkg liszt, 
2-2 és fél teáskanál sütőpor, 
1 kávéskanál fahéj, 
kb. 5-8 dkg kissé összetördelt kukoricapehely (én mézes mogyorósat használtam) 
kb. 8 dkg felaprított tej- vagy étcsokoládé (én ezt is vegyesen használtam).



Elkészítés: A vajat, a cukrot, vaníliás cukrot és a tojást jól kikeverjük. A lisztet a sütőport, a fahéjat és a mogyorót összekeverjük és a vajas masszához adjuk, robotgéppel összedolgozzuk, hozzáadjuk a darabolt csokit és a kissé összetördelt kukorica pelyhet és beledolgozzuk a tésztába. Ezt követően a tésztánkat frissen tartó fóliába csomagoljuk és kb. 30 percre a mélyhűtőbe tesszük. Annyira hűtsük a tésztánkat, hogy könnyen formázható legyen. Ekkor diónyi gombócokat formázunk belőle és két fólia között tenyerünkkel tallérokká nyomjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (ha légkeveréssel sütjük, elég 150 fok) és 10-13 perc alatt készre sütjük. Még melegen egy lapát segítségével leemeljük a sütőpapírról és úgy hűtjük, hogy ne érjenek egymáshoz. A viszonylag sok keksz ellenére elég gyorsan elkészül. Amíg a sütő melegszik, addig meg tudunk formázni egy tepsire való kekszet, amíg sül az első adag addig formázzuk a másodikat. Ebből a tésztamennyiségből három nagyobb tepsire való (kb. 60 db) keksz készül.


Forrás: izeskalandok.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése