2014. január 9., csütörtök

30 perces zabpelyhes keksz

Hozzávalók: 
250 g zabpehely, 
50 g darált mandula, 
125g vaj, 
1/2 csomag sütőpor, 
1 tojás + 1 tojás sárgája, 
125 g cukor, 
1 citrom reszelt héja, 
1 csipet só, 
fahéj



Egy mélyebb tálba szórd bele a zabpelyhet és add hozzá a cukrot, a mandulát, a tojást és a tojás sárgáját, majd a puha vajat, a citromhéjat, a sütőport és a fahéjat.

Alaposan dolgozd össze a hozzávalókat a kezeddel, amíg homogén masszát nem kapsz - a zabpehely alapvetően kemény, addig kell a tésztát gyúrni, amíg magába nem szívja a nedvességet és meg nem puhul. Innentől kezdve könnyebben összeáll a tészta!
Csipkedj le belőle egyenlő nagyságú darabokat és vizes kézzel formázz belőlük gömböket!
Egymástól nagyobb távolságra helyezd el a golyókat - hiszen a sütőben igen csak elterebélyesednek! - egy sütőpapírral kibélelt tepsin és 180 fokra előmelegített sütőben süsd őket kb. 20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek!

Forrás: www.elixironline.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése