2014. január 28., kedd

Mogyorós-kardamomos keksz csokitalppal

Hozzávalók 
(25 darabhoz):

A tésztához:
20 dkg búzaliszt (BL55)
10 dkg mogyoró (pirított, darált)
10 dkg vaj
1 db tojássárgája
10 dkg barnacukor
1 db citrom héja
1 db vanília rúd (belseje)
1 csapott kávéskanál kardamom (őrölt)
A csokoládé talphoz:
15 dkg csokoládé - ét (45%-os)


Leírás

Mostanában ismét egyre népszerűbbek a nyomdázott kekszek, így jómagam is kedvet kaptam valami hasonlóhoz. Az én egyik régi álmom a volt, hogy a Mese-kekszhez hasonló kinézetű édességet alkossak, csak mivel már megelégeltem a karácsonyi ízeket, ezért inkább pirított mogyoróval és kardamonnal ízesítettem a kekszeket, ami nagyon jól harmonizált a keserű csokoládéval. A nyomdázott kekszek esetben két dologra kell figyelni nagyon. Az egyik, hogy jó alaposan nyomjuk a nyomdázót a kekszbe, illetve, hogy a tésztába semmiképp se tegyünk sütőport, mert akkor a sütés alatt eltűnnek a szép mintáink!


Forrás: aprosef.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése