2014. január 15., szerda

Mogyorós-banános keksz

Hozzávalók:

A tésztához

késhegynyi só (ha a mogyoró sós, akkor nem kell)
5 dkg darált török-mogyoró
4 evőkanál kristálycukor
20 dkg finomliszt
1 evőkanál citromlé
1 kicsi érett banán (kb.11 dkg)
1 tojás
10 dkg Rama 


A díszítéshez

30-32 szem török-mogyoró

Elkészítés

A banánt egy villával összetörjük, a citromlével összedolgozzuk. A lisztet a Ramával elmorzsoljuk, a banánt, a cukrot, a mogyorót, a sót, a tojást hozzáadjuk és tésztát gyúrunk belőle. A masszából sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól kb. 4 cm távolságra, megnedvesített kiskanállal diónyi halmokat rakunk és a kanállal egy kicsit el is lapítjuk. A tetejükbe 1-1 szem mogyorót nyomunk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (190 °C, légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 15-17 percig sütjük. A tepsin hagyjuk kihűlni.


Forrás: www.sutigyar.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése