2014. január 21., kedd

Avokádós-limeos keksz

Hozzávalók:

16 dkg vaj
12 dkg liszt
10 dkg kukoricaliszt
1 érett avokádó
7 dkg porcukor
1 nagy lime
kávéskanál szerecsendió
teáskanál szódabikarbóna
díszítéshez: csoki, kandírozott lime, cukormáz

A liszteket és a cukrot egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk szódabikarbónát és a szerecsendiót. Beletesszük a felkockázott vajat és elmorzsoljuk. Az avokádó belsejét kikaparjuk és a citromlével összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a vajas masszához és az egészet egyneművé gyúrjuk. Szép halványzöldes tésztát kapunk. Legalább egy órára hűtőbe tesszük, majd lisztezett deszkán 2-3mm-re nyújtjuk és formára szaggatjuk.



Előmelegített sütőben pár percig sütjük, vigyázzunk ne barnuljon meg. Még szinte puha mikor kivehetjük. Ha kihűlt megfelelő állagú, rögtön puha kekszet kapunk. Vonjuk be olvasztott csokival, cukormázzal (mézeskalács máz) és díszítsük kandírozott lime-mal.
A márványozott felületet készítése: A még meg nem szilárdult csokival bevont kekeszre, a cukormázból csepegtetünk és egy kés hegyének segítségével óvatosan belerajzolunk.


Forrás: green-tearoom.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése