2014. január 23., csütörtök

Keserű csokis cookie



Hozzávalók:
(35 db)

1 egész tojás
10 dkg nádcukor
10 dkg jó minőségű étcsokoládé (81%-os)
5 dkg vaj
10 dkg kukoricaliszt
1 tk sütőpor (foszfátmentes)
2 tojásfehérje
porcukor a hempergetéshez



Az egész tojást felverem 8 dkg nádcukorral. Az étcsokoládét a vajjal felolvasztom vízgőz fölött, kissé hűtöm, majd a tojásos keverékhez adom. Hozzákeverem a lisztet és a sütőport is. A 2 tojásfehérjét a maradék nádcukorral egészen kemény habbá verem. A tésztához adom, és nagyon óvatosan összekeverem, nehogy a tojáshab összeessen. Ezután mehet a hűtőbe másfél órára.
Ha megkeményedett a tészta, kb 2,5 cm-es golyókat formázok, porcukorba alaposan beforgatom és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom őket. A tészta elég ragadós, és ez a formázás a legsziszifuszibb része az sütikészítésnek. Ha kész vagyunk, még meg is szórom a golyókat porcukorral, ugyanis ahhoz, hogy a sütink ilyen szép legyen, jó sok porcukor kell. 170 fokon kb 15-20 percig sütöm.


Forrás: labdarozsa.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése