2014. január 13., hétfő

Diétás babapiskóta

Hozzávalók:

6 tojás
6 ek. Természetes porédesítő
1 tk. Vanília aroma
1 ek. Búzasikér
3ek. szénhidrátcsökkentett liszt – én dia-wellness sütőlisztet használtam

A tojásokat válaszd szét. A tojássárgáját keverd össze a természetes édesítővel, a vanília aromával. A tojásfehérjéből verj kemény habot. A tojássárgájához adagold hozzá az összekevert búzasikér és liszt mixet. A szénhidrát csökkentett lisztek különbözőek, és a keverési arányoktól függően némelyikből kevesebb is elegendő, ezt látni fogod, amikor adagolod a tojássárgájához, annyit adj hozzá, hogy a masszához még hozzá tudd keverni a tojás fehérje mixet. A felvert tojás fehérjét óvatosan forgasd bele a masszába, majd töltsd nyomó zsákba, és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomj babapiskóta formákat.


180 fokon előmelegített sütőben süsd 4-5 percig a diétás babapiskótát, majd vedd vissza a hőfokot 150 fokra, hogy inkább száradjon, mint égjen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése