2014. január 3., péntek

Sós szerencsemalacok


Hozzávalók: 

2 bögre liszt, 
20 dkg margarin, 
25 dkg tehéntúró, 
1/2 bögre reszelt füstölt sajt, 
1 csapott evőkanál só, 
1/2 csokor apróra vágott kapor
A tetejére: 
1 tojás, pici tejjel összekeverve,
napraforgómag, vagy fenyőmag


Elkészítés:
1.) A tésztát alaposan összegyúrjuk és 1/2 órát állni hagyjuk.

2.) 5 mm vastagra nyújtott résézből közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a malacfejeket. Az orrhoz és a fülekhez 3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát. Kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és a fej aljára rányomjuk. az orrlyukaknak 2 mélyedést készítünk. A fülekhez kis háromszög alakúra vágjuk a tésztát és a fejhez illesztjük. Megkenjük a tejes tojással és elkészítjük a szemeket a magokból.

3.) 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt rózsaszínűre sütjük.

Forrás: www.mindmegette.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése