2014. január 29., szerda

Kéksajtos ördögpogácsa


Hozzávalók 
24 darabhoz: 

150 g durumbúza liszt, 
50 g sima liszt, 
1 mk só, 
130 g krémes állagú 
kékpenészes sajt, 
100 g vaj, 
1 tojás sárgája, 
12 szem dió, 
kb. 30 ml csipkebogyó lekvár

Tipp: Ha nincs csipkebogyó lekvárod, használj mézet.

A liszteket összekeverjük a sóval. Simán fehér búzalisztet is használhatunk, de a durumliszt tartalmaz rostokat, és magasabb a fehérjetartalma is (egészségesebb).
A lisztes keverékbe robotgép spirálos karjával beledolgozzuk a darabokra vágott vajat, a sajtot, és a tojást is. Végül kézzel fejezzük be a gyúrást.
30 percet pihentetjük hűvösebb helyen.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra, légkeverésen 180 fokra.
Majd 24 darabra vágjuk a tésztát, és mindegyiket golyó alakúra formázzuk.
A golyókat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a közepükbe mélyedést készítünk.
A mélyedéseket kétharmad részig töltjük lekvárral, és ezekre szórunk durvára tört diót.
12 percig sütjük, majd hagyjuk a sütőlapon kihűlni őket.

Forrás: www.ritakonyhaja.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése