2014. június 18., szerda

Mogyorókrémes csokis keksz

Hozzávalók:

1 ¼ csésze konzerv csicseriborsó, jól leöblítve és egy papírtörlővel szárazra törölve
2 teáskanál vanília-kivonat
½ csésze + 2 evőkanál (165 gramm), szobahőmérsékletű, természetes mogyoróvaj, vagy mandula vaj


¼ csésze (80 gramm), méz (agave szirup vagy juharszirup is jó lehet)
1 teáskanál sütőpor
egy csipet só, ha a mogyoróvajban nincs
½ csésze (90 gramm) csokoládé chips (bioboltokban is beszerezheted)


Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 350 fokra. Keverd össze a hozzávalókat, kivéve a csokoládé chipset, ezt legutoljára add a többihez. Ragadós masszát fogsz kapni. Nedves kézzel formázz kisebb labdákat, ha azt szeretnéd, hogy keksz formájuk legyen, nyomd le a tetejüket. Tedd őket sütőpapírra és süsd őket 10 percig. A golyók továbbra is nagyon puhák maradnak, sütés után nem keményednek meg, mint a hagyományos kekszek. Hűtőben tárolva, akár egy hétig is fogyaszthatóak, bár biztosak vagyunk benne, hogy addigra egyetlen darab sem marad belőlük.

Forrás: www.femcafe.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése