2014. június 6., péntek

Szupergyors keksz

Hozzávalók / 4 adag

A tésztához
2 bögre liszt (rozs vagy teljeskiörlésű is lehet, dúsítva kevés zab- vagy búzakorpával, zabpehellyel, kakaóval)
1 bögre cukor
2 tk sütőpor
12.5 dkg vaj ( puha vagy margarin)
0.75 dl tej ( vagy víz)
1 db tojás
1 teáskanál vanília aroma ( vaníliakivonat vagy1 vaníliás cukor)
mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerint (fahéj)

Tetszőlegesen
1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
10 dkg étcsokoládé (aprított vagy fehér csokoládé)
1 ek kandírozott narancshéj
10 dkg aszalt gyümölcsök
1 marék dió (vagy mogyoró vagy mandula, stb. vagy ezek végtelen számú kombinációja)

Elkészítés

Keverjük el a cukrot a vajjal.
Adjuk hozzá a tojást, majd a tejet és a vaníliát.
Dolgozzuk össze a sütőporral elkevert lisztet.
Tegyük hozzá a fűszerek, a kiválasztott ízesítőket.
Gyúrjuk sima tésztává.
Kis golyókat formáljunk belőle, és lapítsuk korongokká, vagy lisztezett deszkán nyújtsuk fél centis lappá, és szaggassuk tetszőleges formára.
Olajozott vagy vajazott tepsin előmelegített sütőben süssük.
Ha kihűlt, díszíthetjük csoki- vagy cukormázzal.

sütési hőfok: 175°C

Forrás: www.nosalty.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése