2014. június 25., szerda

Mogyorós csók


Hozzávalók: 

1 csésze mogyoróvaj, 
1 csésze barna cukor, 
1 nagy tojás, 
1/2 csésze apróra vágott fehér csokoládé, 
1 tk szódabikarbóna


Elkészítés: 

A hozzávalókat a csoki kivételével dolgozzuk össze késes robotgépben, majd a csokit kézzel gyúrjuk hozzá.
Kézzel formázzunk a masszából apró golyócskákat, és pakoljuk őket sütőpapírral bélelt tepsire, ne túl közel egymáshoz, mert jól meg fognak nőni.
180 fokon 9 perc alatt süssük meg, majd hagyjuk 1 percet hűlni a tepsin, mielőtt tálcára szednénk.



Tipp: Olcsóbb és adalékanyagmentes mogyoróvaj készíthető házilag sótlan pörkölt földimogyoróból. A mogyorót késés robotgépben magas fokozaton pár percig daráljuk, 1-2 csepp olajat hozzáadva krémmé áll össze, ezután daráljuk tovább annyi ideig, amíg eléri a kívánt -darabosabb vagy krémes- állagot.

Na és még egy tipp: A golyócskák meggyúrása után ne mossunk szappannal kezet, csak tiszta vízzel. A mogyoróolaj és a tojás jobban hidratálja a bőrt, mint egy átlagos kézkrém. :)


Forrás: mamihami.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése