2014. június 19., csütörtök

Narancsos-csokoládés keksz II.



Hozzávalók:

A tésztához:
10 dkg reszelt étcsokoládé
25 dkg finomliszt
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet só
1 narancs reszelt héja
12,5 dkg por cukor
12,5 dkg vaj
1 tojás
A mázhoz:
1 evőkanál narancslé
1 tojásfehérje
10 dkg por cukor
3 dkg olvasztott étcsokoládé





Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral, a sóval és a reszelt narancshéjjal. Ezután elmorzsoljuk benne a vajat, majd beledolgozzuk a csokoládét és a tojást. Cipót formálunk belőle, fél órára hűtőbe rakjuk. A sütőt előmelegítjük kb. 180 fokra, egy nagyobb tepsit vékonyan kikenünk vajjal.

Lisztezett deszkán 3-5 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és 3x6 cm-es szeletekre vágjuk derelyemetszővel. Tisztes távolságra egymástól a tepsibe tesszük a szeleteket (sülés közben nőnek!), közepes tűzön kb. 10 percig sütjük. Könnyen megég!

A mázhoz a porcukrot, a narancslét és a tojásfehérjét habosra kikeverjük. A kész, de még langyos kekszek szebbik felét belemártjuk, rácsra rakosgatjuk. Az olvasztott csokiból mindegyik tetejére, a fehér mázba néhány cseppet cseppentünk, majd késheggyel, mindig egy irányba, belehúzunk. 10-15 percre a kikapcsolt, de még langyos sütőbe tesszük, hogy a máz szép fényes legyen, és gyorsabban száradjon. Sokáig eláll! (Persze csak ha jól eldugjuk :))

Forrás: www.mindmegette.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése