2014. június 10., kedd

Zabos keksz csokoládéval, dióval (spanyol recept)


Hozzávalók 110-120 darabhoz (galettához):

2 csésze vaj
4 csésze liszt
2 evőkanál sütőszóda
2 csésze cukor
5 csésze zabliszt
40 dkg csokoládépehely
2 csésze cukor
1 kanál só
4 tojás
2 kanál sütőpor
2 kanál vaníliakivonat
3 csésze darabos dióbél

A vajból a cukorral együtt verjünk krémet. Keverjük a krémbe a tojásokat és a vaníliát. Majd sorban a lisztet, a zablisztet, sót, sütőport, sütőszódát. Végül a csokoládépelyhet és a diót.


Amikor tésztánkat egyenletesre kevertük, szaggassunk belőle kisebb golyókat, amiket úgy rendezzünk tepsire, hogy 4-5 cm-es hézag maradjon közöttük, mert sütés alatt laposra fognak terülni.

180 C°-on nem sokáig kell sütni, 10-15 perc elég.


Forrás: dioskonyv.bionuss.eu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése