2014. június 4., szerda

Snickerdoodles - fahéjas kekszek


Hozzávalók / 8 adag

12,5 dkg vaj
11 dkg cukor
1 tojás
1 tk vanília kivonat
25 dkg liszt
1/2 tk őrölt szerecsendió
3/4 tk sütőpor
csipet só

Hempergetéshez:
2 ek cukor
1 ek fahéj




Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt.
A vajat és a cukrot keverjük habosra. Adjuk hozzá a tojást, vanília kivonatot.
Apránként adjuk hozzá a sütőporos lisztet, sót és szerecsendiót is.
Egy tálkában keverjük össze a cukrot és a fahéjat (aki nem szereti, kakaósan is készítheti).
Csipkedjünk le a tésztából kis darabokat, és formázzunk belőle golyókat (kb. 15 g), majd hempergessük meg a fahéjas cukorban.
Tegyük a zsírpapírra őket kb. 3 cm-es helyeket hagyva egymás között.
Egy villa segítségével nyomkodjuk le és süssük kb. 12-15 percig. Tegyük át sütőrácsra, és hagyjuk hűlni.

Forrás: www.nosalty.hu

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése