2012. március 26., hétfő

Babakeksz - almás-mézes zabpelyhes - 1 éves kor felett

Hozzávalók
3 tepsi

10 dkg zabpehely (finomra hengerelt)
10 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt (ha nincs, helyette finomliszt)
10 dkg vaj (lehetőleg puha)
10 dkg durvára reszelt alma
10 dkg méz
1 tojás
2 tk őrölt fahéj vagy mézeskalács fűszerek finomra őrölve (vanília, szegfűszeg, fahéj, kardamom, narancshéj)
1 púpos tk sütőpor

Elkészítés

Az összes hozzávalót összegyúrjuk annyira, hogy lehetőleg nem maradjanak benne vajdarabkák, majd egy órára (vagy többre, ahogy sikerül) félretesszük pihenni a hűtőbe.

A masszából diónyi gombócokat formázunk, ezeket két tenyerünk között ellapítjuk, majd egymástól tisztes távolságra sütőpapírral bélelt tepsibe ültetjük. (azért nem fog annyira megnőni)

200°C fokon (gázsütőben) 15 perc alatt megsült. (villanysütő: 180°C fok, légekeverés, és 10 perc után érdemes már ránézni)

Lehetőleg rácsra emelve hűtjük ki.


Forrás: www.gasztrotipp.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése