2012. március 1., csütörtök

Csokoládés lekkerli



Hozzávalók:
  • 2 tojásfehérje
  • 200 gr cukor
  • 1 csomag vanillines cukor
  • 1 jókora csipet fahéj
  • 175 gr őrölt mogyoró
  • 100 gr reszel keserű csokoládé
Bevonat
  • 100 gr ét bevonómassza
A tojásfehérjéket verjük kemény habbá.A cukrot keverjük el a vanillines cukorral,a fahéjjal,a mogyoróval és a reszelt csokoládéval.Ezt a keveréket adjuk hozzá a habhoz és az egészet dolgozzuk össze kemény tésztává.Göngyöljük fóliába és tegyük a hűtőbe kb.2 órára.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra{4-es fokozat}.
A táblát megszórjuk cukorral és kinyújtjuk a tésztát kb.5 mm vastagra.Korongokat szaggatunk ki a tésztából és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.Kb.15 percig sütjük.
Ha a kekszek kihűltek,a bevonócsokoládét előírás szerint felolvasztjuk és a lekkerliket félig belemártjuk.Sütőpapíron vagy rácson hagyjuk megszáradni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése