2012. március 27., kedd

Húsvéti nyuszis keksz

Hozzávalók:

110 g liszt
90 g mogyoró
60 g vaj
4 zsályalevél
feketebors, só
1 tojássárgája
160 g philadelphia sajt vagy más krémsajt
1 tojássárgája ,amivel megkenjük a süti tetejét

Elkészítés:

A mogyorót turmixoljuk le pár kanál liszttel. Adjuk hozzá a többi alapanyagot (a maradék lisztet, zsályát,sót, borsot, sajtkrémet és a tojást és gyúrjuk össze. Tegyük be a hűtőbe állni legalább 1-2 órát. Nyújtsuk ki a tésztát, és szaggassuk ki a nyuszis sütőformával és kenjük be a tetejét a kevés vízzel elkevert tojássárgájával és süssük 190 fokon körülbelül 20 percig,míg aranybarna nem lesz a teteje. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése