2012. március 12., hétfő

Zabszelet




Hozzávalók: 1 csésze zabpehely, 1 csésze barna rizsliszt, 2 evőkanál kókuszzsír, 2 evőkanál méz, xilit ízlés szerint, 3/4  csésze nagy darabokra aprított dió és mandula keveréke, 3/4 csésze aprítógéppel felaprított aszalt gyümölcs (nálam aszalt áfonya és aszalt sárgabarack volt, de lehet másból, pl. datolyából, mazsolából, fügéből is … attól függően, hogy mi van otthon), fél kávédarálónyi arany lenmag, 1 evőkanál barna lenmag
Elkészítés: A hozzávalókat egy tálba tesszük, majd összekeverjük az arany lenmag kivételével. Az arany lenmagot kávédarálóban ledaráljuk, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy tojás sűrűségű massza legyen. Ezt összekeverjük és összegyúrjuk a többi hozzávalóval.
Kezünkkel kis golyókat formálunk, majd sütőpapírra lapítjuk őket, és alacsonyabb hőfokon sütjük-szárítjuk.
Forrás: www.fittnok.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése