2012. március 9., péntek

Gyors és egészséges gabonás keksz


Hozzávalók

110 g vaj (szobahőmérsékleten)
140 g cukor
100 g méz (vagy barna cukor)
egy teáskanálhegynyi szódabikarbóna
1/2 teáskanál sütőpor
1 tojás
néhány csepp vanília eszencia
1 evőkanál tej
150 g teljes kiőrlésű búzaliszt
130 gr gabonapehely (lehet müzli is)
100g mazsola
100g őrölt mogyoró
100 g apróra vágott aszalt szilva

Elkészítés

Keverd össze a vajat a cukorral és habosítsd fel, add hozzá a mézet, sütőport, szódabikarbónát és keverd jól össze.
Add hozzá a tojást, tejet, vaníliát és keverd alaposan össze. Lassan adagold a teljes kiörlésű lisztet.
A végén add hozzá a mazsolát, mogyorót, gabonát, aszalt szilvát és keverd össze az egészet egy fakanállal.
Formázz 2,5 cm átmérőjű golyókat és tedd őket egy tepsibe, 4-5 cm távolságra egymástól.
Süsd 10-15 percig 180 fokon.
Miután megsültek, hagyd még 2 percig a tepsiben, majd tedd egy állványra, hogy teljesen kihűljenek.



Forrás: www.otletkonyha.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése