2012. március 16., péntek

Fahéjas vajaskeksz

Hozzávalók:
12,5 dkg vaj
fél pohár porcukor (1 pohár = 2,5 dl)
2 ek barnacukor
fél kk só
1 tojás
1 kk vanília aroma
1 tk fahéj
2 ek tej
kb. 2 pohár liszt

Elkészítés:
A puha (már épp olvadni kezdett) vajat habosra verjük a kétféle cukorral és a sóval, hozzáadjuk a tojást és alaposan kikeverjük. A többi hozzávalót is a vajhoz adva puha tésztát keverünk (felesleges belenyúlkálni, egy fakanállal is megoldható), melyet jó háromnegyed órára a fagyasztóba teszünk.
Ahogy a tészta lehűlt-összeállt elővesszük, kicsit átgyúrjuk, majd lisztezett felületen 3-4 mm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, a formákat teszés szerint díszítjük - jelen esetben a kisüthető gyúrmából magam készítette sütipecsétet használtam - másik formával lyukasra szabhatjuk, vagy azt csak egy picit belenyomva mintázhatjuk, hurkapálcával megszúrkálhatjuk és még sorolhatnám, sütőpapírral fedett tepsire rendezzük. 180 fokra előmelegített sütőben mérettől függően 8-12 perc alatt megsülnek, akkor vegyük ki őket, amikor a szélük éppenhogy csak barnulni kezd!

Forrás: izmorzsak.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése