2012. március 20., kedd

Csokis-kókuszos keksz

Hozzávalók 20-25 db-hoz:
10 dkg étcsoki
3,5 dkg vaj
1/3 tk vaníila aroma
1 tojás
7 dkg cukor
3,5 dkg liszt
1/4 tk sütőpor
45 g kókuszreszelék

A 10 dkg étcsokit és a vajat összeolvasztjuk, levesszük a tűzről és félretesszük.
Egy tálban a tojást, a cukrot, a vaníila aromát gépi habverővel habosra keverjük. Egy másik tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sütőport.
Ha mindez megvan, akkor az összes cuccot a megolvasztott vajas csokihoz adjuk, jól elkeverjük, és betesszük a hűtőbe. Lehet, hogy 1-2 óra is elég, nálam egy éjszakát bent töltött.

Másnap kivesszük, gombócokat formázunk a masszából, tepsire tesszük, tenyérrel, vagy egy pohár talpával ellapítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük. Lapos tortalapáttal, vagy kiszedőlapáttal még meleg állapotában óvatosan alávágunk, és akkor nem tapad oda, kihűl és ehetjük.

Forrás:  www.csakapuffin.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése