2012. március 6., kedd

Csokoládés repedt cookie


Nagyon-nagyon finom süti, a széle ropogós, a közepe lágy, az aljára meg rákaramellizálódik a porcukor, mindezzel együtt egyáltalán nem édes.

Hozzávalók

170 g csokoládé
100 g vaj
½ csésze cukor
2 tojás
1 tk vaníliapaszta
1 ½ csésze liszt
2 ek kakaópor
¾ tk sütőpor
¼ tk só
porcukor a hempergetéshez

Elkészítés

A csokoládét a vajjal egy kis edényben összeolvasztjuk, majd félretesszük kicsit hűlni. A tojásokat a cukorral nagyon habosra keverjük elektromos habverővel, belerakjuk a vaníliapasztát és a langyosra hűlt csokoládékrémet, egy kicsit tovább verjük a habverővel, de már csak félgőzzel.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a kakaóval és a sóval, majd a csokis krémhez adjuk. Alaposan összekeverjük. A masszát 1 ½ órára a hűtőbe rakjuk dermedni.
A sütőt 185 °C-ra előmelegítjük, két tepsire sütőpapírt teszünk.
A tésztából kis golyókat formálunk, kicsit ellapogatjuk, meghempergetjük a kisebb tálba szórt porcukorban, és a tepsire rakjuk őket nem túl közel egymáshoz. 12 perc alatt készre sütjük. Amikor letelik a 12 perc, még nagyon puhácskák az igen látványos cookie-k, de ahogy hűlnek, a szélük megszilárdul, és lehet tálra rakosgatni őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése