2012. március 28., szerda

Húsvéti tojás-süti


Segédeszközök:
6 fél tojás alakú szilikonos sütőforma – 
3 db egész tojás lesz belőle

A tészta hozzávalói:
Szezám, mandula és mogyoró maglisztek – mindegyikből 5-5 evőkanállal
Xukor, stevia
Vanília
1 tojás
Kb. 0,5 dl víz
1 evőkanál jászvaj (ghee)
Késhegynyi szódabikarbóna

A tészta elkészítése:
Keverd össze a tészta hozzávalóit, és nyomkodd a szilikonformába úgy, hogy kicsit öblös legyen, majd előmelegített sütőben – kb. 20 perc alatt süsd meg
Kihűlés után óvatosan emeld ki a formából a fél tojásokat
Sütés közben készítsd el a tölteléket
Amikor a krém is kihűlt, töltsd meg vele a fél tojásokat, majd illeszd össze őket.
Az illesztéknél csokival vagy a töltelékkel kend végig, majd mártsd szeletelt mandulába
Jól kihűtve a tojások húsvéti papírba csomagolhatóak

Töltelék – hozzávalói, melyeket össze kell keverni és össze kell olvasztani:
10 dkg olvasztott fekete csoki
Kb. 5 dkg 1 dl kókusztej,
Stevia vagy xukor
1 evőkanál kakaó
Darált dió, mandula – maroknyi
Jászvaj (ghee) – 1 evőkanál


Forrás: paleovital.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése