2013. december 3., kedd

Fokhagymás lenmagos ropogós


A lenmagos ropogós hozzávalói:

- 40 g darált lenmag
- 1 db tojásfehérje
- 30 g reszelt sajt (én parmezán és gouda keverékét használtam)
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 g szójafehérke izolátum (el is hagyható)
- 2 ek víz
- 1/4 teáskanál só, (és kevés bors, ha szeretjük)




Elkészítése: 

Alaposan elkeverjük először lenmagot, a szójafehérjét, a sót (borsot) és a reszelt sajtokat, majd a vízzel és reszelt (vagy összenyomott) fokhagymával elkevert tojásfehérjét is hozzá adjuk. Egy kis ragadós masszát kapunk, amiből - 2 perc állás után - kiskanállal 20 kis halmot rakunk egy (szilikonos) sütőpapírral bélelt tepsibe. Nedves kézzel kis golyókat formázhatunk a halmokból, amiket folpack segítségével szépen el tudunk lapítgatni (az a jó, ha - viszonylag - egyenletesen vékonyak) 175 fokon 15-20 perc alatt megsütjük (azért figyeljünk oda, hogy ne barnuljon meg nagyon..)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése